Vitaliteit en meer

Vitaliteit, leven en werken vanuit je passie en kracht
Vitaliteit betekent letterlijk 'levenskracht'. Vitaal zijn is de energie hebben om te ondernemen en je doelen te verwezenlijken. Waar halen we deze kracht en energie vandaan? Mijn visie is dat geluk onze vitaliteit verhoogt. Door gelukkig te zijn, voelen we ons vitaal en energiek en zijn we beter in staat goed te functioneren en te presteren. Gelukkig zijn is niet altijd even eenvoudig, maar het gaat al een stuk gemakkelijker als we leven en werken vanuit onze passie en kracht. Hierdoor ben je in staat de regie over je leven en werk in eigen handen te nemen en je leven zo in te richten zoals jij wilt. Het vereist echter veel zelfkennis en innerlijke vrijheid. Bovendien komen we in het leven obstakels tegen. Zo kan je, je werk niet leuk vinden, gezondheidsproblemen hebben, verkeerde mensen tegenkomen, te weinig voor jezelf opkomen, te weinig zelfvertrouwen hebben of onverwerkte pijn en verdriet uit het verleden meedragen. Als coach wil ik je graag helpen deze obstakels 'op te ruimen' en je kracht en passie te (her)ontdekken zodat je zelf in staat bent je leven vorm te geven zoals jij dat wilt.

Passie, kracht, talent en mobiliteit
Weten waar je energie van krijgt, weten waar je warm van wordt; de passie in je leven is van vitaal belang. Passie zit in ieder mens, het moet soms opnieuw worden aangewakkerd en gevoed worden. Dichtbij onze passie ligt ons talent; waar zijn wij werkelijk goed in? Het doen waar je goed in bent zorgt ook voor zelfvertrouwen en kracht. Het versterkt vermogens als doorzettingsvermogen, vechtlust, durf en lef. Passie, kracht en talent zetten ons in beweging, helpen ons in beweging te blijven en te (blijven) groeien. Dit staat voor mij gelijk aan mobiliteit; het onderweg zijn naar onze doelen.

Leiderschap
Een belangrijke voorwaarde voor de juiste inzet van passie, kracht en talent is leiderschap. Ten eerste gaat het over persoonlijk leiderschap waardoor je in staat bent jezelf en je mogelijkheden te managen en in balans te blijven. Naast persoonlijk leiderschap is het in ons werkende leven van belang dat je in een gezonde werkomgeving werkt waarin je ruimte krijgt voor groei en inzet van je talent. Hierbij past een mensgerichte leiderschapsstijl die motiveert en inspireert om te groeien en talenten te ontwikkelen en juist in te zetten. Ben je als manager in staat te motiveren en te inspireren en te zorgen voor een gezonde werkomgeving voor talentvolle collega's?

Graag help ik jou in de zoektocht naar jouw passie, kracht, talent en leiderschap zodat je vitaal in het leven staat en je leven zo kunt inrichten zoals jij het wilt. Ik zal je de spiegel voorhouden en je helpen naar jezelf te kijken, de antwoorden in jezelf te vinden en zelf vorm te geven aan jouw leven en loopbaan.